Over mij

Hallo daar! Bouke Koning hier, en wat fijn dat je hier komt lezen. Graag vertel ik je wat meer over mijzelf, wat mij bezig houdt en wat mijn passies zijn. Misschien hebben we gedeelde passies of kunnen we dingen met elkaar delen. Laat het mij weten!

Op deze website heb je wellicht al wat indrukken gekregen over het werk wat ik doe. Divers zoals je wellicht hebt opgemerkt. Waarom? Omdat het de dingen zijn die ik leuk vind om te doen! Een afspraak die ik met mezelf heb gemaakt; doe de dingen die je leuk vindt. Naast alles wat je op deze website ziet staan, doe ik in mijn vrije tijd nog meer leuke dingen. Verderop laat ik dit aan je zien.

Mijn andere passies

Actief als 1e scheidsrechter bij de 1/8e finale van het nationale bekertoernooi, met internationaal scheidsrechter Koos Nederhoed.

Volleybalscheidsrechter

Ik ben ontzettend betrokken bij (wat mij betreft) de mooiste en leukste sport die er is: volleybal! Al van kinds af aan beoefen ik deze sport en beleef ik er veel plezier aan. Ik vond het werk van scheidsrechter al erg interessant als klein joch en vanaf mijn 18e verjaardag besteeg ik zelf ‘de bok’. Sinds een aantal jaren fluit ik op de top van Nederland, de Topdivisie. Dat is het op één na hoogste niveau van Nederland. Nog 1 stap verwijderd van de Eredivisie.

Naast het fluiten ben ik ook betrokken bij de internationale wedstrijden die in ons land worden gespeeld, als official. Ik vervul dan de taak van e-scorer. Ook dit is erg waardevol om te doen en erg leerzaam. Mijn taak is dan de vastlegging van het wedstrijdverloop en het optreden als direct assistent van de beide scheidsrechters. Dankzij de vele contacten heb ik een erg groot volleybalnetwerk waar ik altijd met plezier mee samen werk.

Wil je meer weten over volleybal? Kijk dan op www.volleybal.nl. Meer weten over de organisatie? Kijk dan op www.nevobo.nl.

Live-interview met Jan-Michiel van der Gang tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

RTV Noordoost-Friesland

Het presenteren van evenementen is niet zomaar gekomen. Ook vanaf mijn 18e verjaardag kwam ik in aanraking met het medium radio, via Radio NOF (toen nog). De jaren daarna groeide deze lokale zender uit tot een streekomroep met nu de naam RTV Noordoost-Friesland, met een enorme professionaliseringsslag. Ook het aanbod werd enorm vergroot. Zo is de omroep sterk online aanwezig en draait het de hand ook niet om voor grote TV-producties. Als vrijwilliger draag ik mijn steentje bij in de projecten die worden opgezet, zowel achter de scherm als voor de schermen. Fijn om met enthousiaste vrijwilligers dergelijke projecten neer te kunnen zetten. Binnen de omroep heb ik al allerlei functies gehad, van telefonist tot presentatie van het wekelijks sportprogramma ‘Runwei Sport’ en presentator van de jaarlijks ‘Sport- en Ondernemersverkiezing’.

Meer weten? Check dan zeker www.rtvnof.nl voor alles over deze prachtige omroep.

Gister zijn wij de trotse ouders geworden van Jona Gister zijn wij de trotse ouders geworden van Jona💙. Hij doet het super en alles is goed. #Levigruttebroer #trots #zoveelliefdeweer
Deze mooie vrouw is vandaag 34 jaar geworden. Van Deze mooie vrouw is vandaag 34 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd @hildekoningslagter. Geniet van je heerlijke ontbijt. Nog een paar dagen wachten op ons volgende cadeau zodat we met z'n viertjes zijn.
Klaar voor de eerste competitiewedstrijd sinds lan Klaar voor de eerste competitiewedstrijd sinds lange tijd. Wachten tot het voorprogramma klaar is en dan kijken wat er heel blijft 🤔😁. #triumphera #volleybal #nevobo
Vandaag alweer geoefend in Hoogeveen bij @olhacoho Vandaag alweer geoefend in Hoogeveen bij @olhacohoogeveen tijdens een driekamp. Met ook @evv_elburg_exclusive en @vocasa_heren2. Leuke potjes gezien! Vanaf volgende week start de competitie. Als eerste naar @diobedumh1_ of toch niet? #dan38weken #iknietnatuurlijk #devrouwnatuurlijk #volleybal #volleyscheids #nevobo
Waar begin ik weer aan... Complete tunnelvisie of Waar begin ik weer aan... Complete tunnelvisie of op de juiste molshoop? Geen idee hoe dit afloopt, we zijn weer los! #widm #trustnobody #wiedanwel #fijnetvavond #pouleophetwerk #diemaarwinnen
Zeer fijne startbijeenkomst! #volleybal #nevobo #s Zeer fijne startbijeenkomst! #volleybal #nevobo #scheidsrechter #traktatie #waardering #volleyscheids
Spannend! #nevobo #scheidsrechter #nationaal #atar Spannend! #nevobo #scheidsrechter #nationaal #atartbijeenkomst
Oefenen... #scheidsrechter #volleybal Oefenen... #scheidsrechter #volleybal
Blijft toch lekker zo'n koekje 😁 Blijft toch lekker zo'n koekje 😁